Samhällsvårdade barns bästa vid hälso- och sjukvård samt skolgång - Vahlne Westerhäll, Lotta (Socialmedicinsk tidskrift, 2024)
I detta inlägg kommer frågan om vad om är barnets bästa för samhällsvårdade barn att diskuteras. I en rapport från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) från 2023-06-30 framkommer, att barnets bästa måste beaktas vid placering på Statens institutionsstyrelses (SiS) ungdomshem, men att kommuners socialnämnder inte alltid tar tillräcklig hänsyn till detta, när barn placeras. Detta utvisar IVO:s granskning av tio socialnämnders placeringar