Primärvårdens och försäkringskassans samverkan kring rehabilitering - Wesley, Gertrud; Wiklund Johansson, Elizabeth; Öhrling, Kerstin (Socialmedicinsk tidskrift, 2002)
Syftet med denna kvalitativa studie var att kartlägga handläggning och samarbete kring rehabiliteringsärenden mellan handläggare vid Försäkringskassan, läkare inom primärvården samt privatpraktiserande läkare. Rapporten bygger på fjorton semistrukturerade intervjuer med fem rehabiliteringshandläggare vid Försäkringskassan, sju distriktsläkare inom Primärvården och två privatpraktiserande läkare, alla verksamma inom kustområde i Norrbotten. Intervjuerna har analyserats med kvalitativ metod utifrån hur de intervjuade beskriver handläggning kring rehabilitering och samarbetet mellan dessa två rehabiliteringsaktörer. Hand läggare och läkare önskar ett personligt och utökat samarbete dem emellan