FoU på psykiatrisk lasarettsklinik - ett stöd för verksamhetsutveckling - Forsberg, Karl-Anton; Olofsson, Carl-Gustaf (Socialmedicinsk tidskrift, 2002)
Psykiatriska kliniken i Skellefteå har ett totalansvar för psykiatrisk utredning, vård och behandling för befolkningen i Skellefteå och Norsjö kommuner. FoU verksamheten vid kliniken är att beteckna som en virtuell organisation där FoU-enheten inte har några egna tjänster, utan personer som i kortare eller längre tid arbetar med projekt kopplas till FoU-verksamheten. Enheten skall fungera som en stödorganisation åt forskare, projektledare eller utbildningsledare. Verksamheten leds av en FoU-samordnare