WHO:s nya klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa: En presentation av ICF - Smedby , Björn; Dahl, Töra (Socialmedicinsk tidskrift, 2002)
När Världshälsoförsamlingen i maj 2001 antog den nya klassifikationen lnternational Classification of Functioning, Disability and Health (ICF) markerade detta slutpunkten på en lång process för revisionen av ICIDH, den tidigare "handikappklassifikationen" som WHO gav ut första gången 1980. I det mångåriga revisionsarbetet som letts från WHO med Dr Bedirhan Ostun som sammanhållande person deltog också ett antal s.k. WHO Collaborating Centres i olika delar av världen, däribland det nordiska klassifikationscentret i Uppsala som är ett samarbetsorgan för de fem nordiska länderna och mellan dem och WHO för arbetet med klassifikationer inom hälso- och sjukvårdens område. Författarna till denna översikt är båda knutna till det nordiska centret.