Om "En uppföljning av verksamheten vid Barnbyn Skå" - Lagerberg, Dagmar (Socialmedicinsk tidskrift, 2001)
Sven Hessle och medarbetare har genomfört en uppföljningsstudie av barn och för äldrar som vistats på Barnbyn Skå. Mycket i boken är värdefullt och intressant texskildringen av Skå:s växlingsrika historia 1972- 1985. Möjligheten till slutsatser begränsas dock av anmärkningsvärda statistiska brister. Redan den information som föreligger ger dock belägg för att Gustav Jonssons teser om det sociala arvet inte håller streck