Autonomi och religion - Jehovas vittnen och blodtransfusioner - Eriksson, Stefan; Andersson, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 2001)
I denna artikel diskuteras utförligt de problem som uppkommer när Jehovas vittnen vägrar ta emot blod. Särskilt argumenteras för ett starkt autonomibegrepp och för det lämpliga i att vårdpersonal med vittnen diskuterar samfundets grundläggande religiösa argument för att vägra transfunderat blod.