Det sociala arbetet i socialmedicinsk tidskrift under åttio år - Karlsson, Magnus (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Socialt arbete har diskuterats i Socialmedicinsk tidskrift sedan dess den först publicerades. I föreliggande text visas hur ämnet diskuterats med olika frekvens under olika perioder, och särskilt tre perioder under tiden 1924-2006 utmärker sig i detta fall. Här identifieras och karaktäriseras dessa tre perioder och exempel ges på hur det sociala arbetet diskuterats i tidskriften under dem. De historiska exempel som lyfts fram illustrerar en period där socialt arbete diskuterades framför allt i relation till vårdinsatser, en där ämnet socialt arbete etablerades och en där välfärdens sociala arbete på olika sätt kom att granskas.