FörsäkringsMedicinskt Centrum (FMC): - utredningar och forskning i socialförsäkringens tjänst - Nilsson, Roland (Socialmedicinsk tidskrift, 2000)
Vid Försäkringsmedicinskt Centrum (FMC) som är en nybildad verksamhet sedan den 1 januari 2000 med Försäk ringskassan i Östergötland som huvud man utförs kvalificerade försäkrings medicinska utredningar samt byggs suc cessivt en forskningsverksamhet upp. Landets försäkringskassor är kunder i utredningsverksamheten och där försäkrade med en sammansatt och svårbedömd problematik skall prioriteras. Utredningarna utförs av bedömningsteam bestående av sex yrkesgrupper. Den forskning som byggs upp skall kännetecknas av att den tjänar socialförsäkringens intressen samt bygga på en interdisciplinär samverkan.