Musical interaction with Students with Severe/Profound Intellectual and Multiple Disabilities - Johnels, Linn (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Det behövs mer kunskap om undervisningsmetoder och aktiviteter för elever som har flerfunktionsnedsättning. Tidigare forskning har visat att lyhördhet och responsivitet hos skolpersonal samt motiverande aktiviteter i undervisningen kan gynna uppmärksamhet och engagemang hos eleverna, vilket i sin tur är viktiga förutsättningar för utveckling och lärande.