Global hälsa på läkarutbildningen igår, idag och imorgon - Nordenstedt, Helena; Shakely, Delér; Preet, Raman; Målqvist, Mats; Mellander, Lotta; Krantz, Gunilla; Ivarsson, Anneli; Ekström, Anna Mia; Andersson, Peter; Agardh, Anette; Holmer, Hampus; Sinabulya, Helen (Socialmedicinsk tidskrift, 2021)
Undervisning i global hälsa förekommer i olika former vid samtliga läkarutbildningar i Sverige, och på vissa håll har kursmoment med fokus på internationell hälsa funnits i över trettio år. I denna artikel presenteras utvecklingen av global hälsa vid Sveriges läkarutbildningar – från dåtid till nutid och framtid. Textbidrag har inkommit från respektive lärosäte och sammanställts av Helena Nordenstedt och Hampus Holmer.