Medskapande i backcastingexpeditioner —Ale i 360 grader - Holmberg, John; Widbom, Julia (Socialmedicinsk tidskrift, 2020)
Förenta Nationerna ser den lokala nivån som avgörande i den hållbara omställningen som Världen så påtagligt behöver. Samtidigt som komplexiteten och allvaret i samhällsutmaningarna ökar verkar förmågan i dagens demokratiska processer att hantera dem minska genom minskad tillit och ökat avstånd mellan beslutsfattare och invånare. Denna text beskriver ett lokalt försök att ta sig an denna dubbla utmaning: bidra till hållbar omställning samtidigt som de demokratiska processerna stärks. Arbetet går under namnet Ale i 360 grader — en medskapande backcastingexpedition.