Hans Rosling som förebild - Hagströmer, Sven (Socialmedicinsk tidskrift, 2018)
Jag hade inte hört talas om Hans Rosling innan jag hörde hans sommarprat 2005. Radioprogrammet gick direkt in i hjärtat och blev ett avgörande ögonblick för min familj och mig. När han senare grundade Gapminder var det ett enkelt beslut att bli sponsor av ett projekt för att utveckla en faktabaserad världsbild alla kan förstå. Hans var en oöverträffad kommunikatör och en unik pedagog. Även om vi inte har Hans gåvor kan vi, om vi alla engagerar oss, bidra till en mer upplyst och bättre värld genom att vidarebefordra Gapminders fakta om vår planet till våra familjer, till våra företag, till våra nätverk och till våra samhällen. Bättre än så kan vi inte hedra Hans minne!