Mot hållbara levnadssätt: Social mobilisering för minskat flygresande - Ullström, Sara (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Min avhandling bidrar till forskning om klimatlösningar på efterfrågesidan genom att visa hur vardagsaktivism kan ge upphov till alternativa och mer hållbara levnadssätt för att undvika överflödig konsumtion. Sådan aktivism kan därmed fungera som en drivkraft för de kulturella förändringar som behövs för att uppfylla globala klimatmål. Avhandlingens resultat kan även användas av grupper och organisationer som engagerar sig i vardagsaktivism kring miljö- och klimatfrågor genom att visa på dess utmaningar och möjligheter.