70 är det nya 50. Hur äldre är yngre än någonsin och hur du håller hjärnan och kroppen i form - Eriksson, Charli (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Boken ger läsaren stegvis underlag för slutsatsen att 70 är det nya 50. I inledningen ges en personlig bakgrund till forskningen. Denna följs av en kort översikt av åldrandet – så fungerar åldrandet. Där dyker också en av bokens pedagogiska styrkor upp, faktarutor som förklarar och fördjupar. Exempel på faktarutor är: cellerna åldrande, vad är depression egentligen, kärlsystemets åldrande och så bör vi äta. Boken är lättläst, redovisar skillnader och likheter mellan de olika generationerna i illustrativa grafer och förklarar alla begrepp på ett utmärkt sätt.