Varför inte chock-sänkta taxor? Om nödvändigheten av att pröva andra alternativ - och noggrant utvärdera effekterna - Thorslund, Mats (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
Vad kan kommunerna göra när efterfrågan på vård och omsorg ökar och ekonomin är begränsad? De bakomliggande behoven har visat sig svåra att göra något åt Däremot kan efterfrågan styras med ändrade avgifter.