Samverkan mellan psykiatri, ortopedi, rehabiliteringsmedicin och försäkringskassa - en möjlighet till bättre underlag för beslut? - Under, Jurgen; Jansson, Karl-Åke; Ekholm, Jan; Schuldt, Kristina (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
Man har konstaterat att det föreligger brister i samverkan mellan olika rehabiliteringsaktörer, därför har problemen inom detta område blivit högaktuella för forskning. Flera samverkansprojekt mellan medicinska och icke-medicinska aktörer pågår. Den aktuella artikeln beskriver främst samverkan mellan olika medicinska specialistorganisationer och Försäkringskassan. Artikeln beskriver första årets erfarenheter av projektet.