lnformationsteknik i hälsoorganisationer - Vimarlund, Vivian (Socialmedicinsk tidskrift, 1999)
ITs betydelse för hälsoorganisationer kan studeras på olika sätt beroende på graden av intresse i faktorer som samverkar med IT i styrning och uppföljning, organisationsstruktur, mönster för beslutsfattande och arbetsutformning. Syftet med den studie som här redovisas är att utveckla ett diskussionsunderlag som kan användas vid införande av IT i hälsoorganisationer. Områden som begreppet IT, effekter på organisationen internt respektive externt samt sidoeffekter tas upp. Intervjuer har gjorts med 20 representanter på verksamhets-, företags-, myndighets- och forskarnivå.