Maktasymmetri vid gynekologisk konsultation - Wijma, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
I artikeln diskuteras maktförhållanden och möjlig heter i mötet mellan gynekologen och patienten/kvinnan. Speciellt granskas den gynekologiska undersökningssituationen, samtal med kvinnan om sexualitet, samt mötet med kvinnor med en bakgrund av övergrepp.