Reflektioner över kvinnodominansens betydelse för vårdområdet - Hallberg, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
I denna artikel diskuteras vilken betydelse det har för vårdens och omsorgens inriktning att dessa om råden domineras av kvinnor. Påverkar kvinnors kvinnlighet vårdens utformning eller är det kanske tvärtom så att vård och omsorg skapar föreställningar om kvinnlighet? Och vad betyder det att vård- och omsorgsverksamheter är inriktade mot andras behov och begär?