Är Pippi Långstrump en hälsoupplysare eller hälsorisk? - en antologi om hälsoarbete i skolan - Nilsson, Agneta (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
I antologin "Är Pippi Långstrump en hälsoupplysare eller hälsorisk?" kommer arton forskare och skribenter fram till ett par slutsatser, som utgör basen för ett tänkande kring hälsoarbetet i skolan. I den här artikeln sammanfattas några av huvudtankarna i boken, som är ett referensmaterial från Skolverket