Nätverk som strategi för utveckling och lärande: - erfarenheter från ett folkhälsonätverk - Rooth Möller, Hjördis (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
22 svenska städer ingår i nätverket "Folkhälsoarbete i medelstora städer", En samverkan som initierats av Folkhälsoinstitutet i syfte att stödja utvecklingen av lokalt folkhälsoarbete. Genom ett samarbetsavtal koordineras verksamheten från en av de samverkande städerna - Sundsvall. Nätverket som nu funnits i 41/2 år har genererat en rad erfarenheter. Artikeln behandlar vad och varför detta nätverk, hur arbetet sker och vilka erfarenheterna idag är