Arbetsboksmetoden som instrument för utveckling av stödjande boendemiljö - Lundgren, Solgun (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
Det pågår flera bostadsområdesprojekt i Sundsvall och metoden med arbetsboken har använts i tre av dessa områden. I nedanstående beskrivning används företrädesvis erfarenheterna från Nacksta dels därför att detta arbete varit riktat mot ett bostadsområde med problem dels därför att processen går att följa över en längre period. Arbetet har till viss del skett inom ramen för ett samarbetsavtal mellan Sundsvalls kommun, Landstinget Västernorrland och Folkhälsoinstitutet (Folkhälsa Sundsvall). Uppdraget var att bidra med erfarenhetsinsamling, metodutveckling och kunskapsspridning kring det praktiska arbetet