Stress, sammanhang, återhämtning: Samverkan i mottagandet av nyanlända flyktingar mellan Arbetsmarknadsförvaltningen i Botkyrka kommun, Fittja vårdcentral och Fittja psykiatriska öppenvårdsmottagning - Ekblad, Solvig; Klefbeck, Eva Lena; Wennström, Christina; Pietkäinen, Anna-Liisa (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
Artikeln redovisar positiva resultat från en samverkan mellan Arbetsmarknadsförvaltningen i Botkyrka kommun, Fittja vårdcentral och Fittja psykiatriska öppenvårdsmottagning avseende hälsoinformation till nyanlända flyktingar med permanent uppehållstillstånd under introduktionsperioden. Syftet med dessa informationsträffar har varit att förmedla kunskaper om hur man kan reagera på traumatisk stress, se sammanhang och hur möjliggöra återhämtning. Denna samverkan utgår från de ramar som finns i flyktingmottagandet i kommunen (lntroduktionsplanen) samt Stockholms läns landstings invandrar- och flyktingpolitiska handlingsprogram (4).