Psykologi och yrkesinriktad rehabilitering av personer med ryggbesvär - Linton, Steven James (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
Framgångsrik yrkesinriktad rehabilitering är en komplicerad process som bäst förstås utifrån flera perspektiv där psykologi utgör en väsentlig del. Psykologi kan bidra till förbättrad rehabilitering på flera sätt och när kunskaperna tillämpas i ett tvärvetenskapligt perspektiv kommer de till sin rätt för att stimulera hela processen. Artikeln beskriver och exemplifierar detta genom några forskningsresultat.