”Fiolen blev min bästa medicin” - Clementi, Eva (Socialmedicinsk tidskrift, 2017)
"Ok, vi börjar med Gawell-polskan", säger Olle Moraeus och börjar spela introt av Gawells polska. Jag är på tillfälligt besök i Orsa spelmanslag och stunden därpå befinner jag mig mitt i polskans gungande. Min fiol flyter ihop med femton andra fioler och ett dragspel. Snart har det har hänt: alla mina parkinson-symtom är som bortblåsta. När jag reser mig upp kan jag gå utan det minsta problem. Och inte en darrning i händerna. Jag känner mig euforisk, buren av musikens kraft.