Farsor & Morsor på stan som vuxna förebilder på helgnätter till barn och tonåringar på driv - Jaktlund, Helen Lind (Socialmedicinsk tidskrift, 2016)
Efter mer än 30 års arbete på stan i Stockholm med ungdomar i riskzonen så har insikten kommit att det saknas vuxna förebilder. Vuxenvärlden lyser med sin frånvaro. Vi vuxna har svikit våra barn. Vi har inte tid. Vi har fullt upp med oss själva. Det saknas vuxna som genom att sätta gränser, ställa krav och visa vägen, bekräftar att barnen är älskade. Alla människor oavsett ålder och bakgrund behöver bli älskade, sedda och bekräftade. Det är varje barns rättighet och vår skyldighet som vuxna att se till att varje barn blir älskade, sedda och bekräftade.