Den nya spelplanen - Helmner, Magnus (Socialmedicinsk tidskrift, 2015)
Text om hur Magnus Helmner hösten 2014 anförtroddes ett uppdrag som samordnare av alternativa insatser för fattiga EU-medborgare som vistas i gatumiljö och sover utomhus. Syftet var att skapa nya förutsättningar för att kunna lindra nöd. Med extremt kort startsträcka, utan bidrag, lyckades de under perioden 7 november till den sista mars arrangera över 1500 övernattningar i nio lokaler.