Patienters uppfattning om Vård på lika villkor - Akhavan, Sharareh (Socialmedicinsk tidskrift, 2015)
Att ta reda på patienternas uppfattningar om vård och de välfärdstjänster som samhället erbjuder är viktig för att kunna kvalitetsutveckla vården. Syftet med denna studie var att undersöka patienternas perspektiv om jämlikhet i vård samt deras idéer om metoder för att utveckla en mer jämlik vård. För att nå syftet används kvalitativ metod i form av intervjuer med patienter och representanter för patientföreningar. Resultatet visar att patienter anser att läkarkontinuitet, tid vid besök, tillgänglighet, kommunikation och bemötande kan utvecklas och blir bättre för att en mer jämlik vård ska uppnås.