Vad har hänt med den fysiska aktiviteten bland befolkningen under pandemin? - Hellström-Olsson, Charlotta; Elvén, Maria; Heideken Wågert, Petra (Socialmedicinsk tidskrift, 2022)
Coronapandemin har lett till förändrade möjligheter till en hälsosam livsstil och individers utförande av fysisk aktivitet har påverkats, särskilt inom vissa grupper inom befolkningen. Artikeln nedan har ett folkhälsovetenskapligt perspektiv och utgår från resultaten ur en undersökning som genomfördes av Novus under december 2021 samt från aktuella debattartiklar relaterade till studien. Data analyserades av forskare som representerar forskningsområdena; Hållbart arbetsliv, Livsstil och hälsa, Hälsa och välfärd för människor i utsatta och sårbara livssituationer samt Hälso- och välfärdsteknik ur ett användarperspektiv, vid Mälardalens universitet