Stockholms hemlösa kvinnors hälsa 1960-2001 - Beijer, Ulla (Socialmedicinsk tidskrift, 2014)
Syftet med denna artikel är att i korthet presentera svenska studier som gjorts om hemlösa kvinnor och deras hälsa under perioden 1960-2001 samt att försöka jämföra studierna och därmed utröna om hemlösa kvinnors hälsa under den senare perioden förbättrats eller försämrats. Gruppen hemlösa kvinnor har ändrats i sammansättning, deras sjuklighet verkar inte ha minskat utan snarare ökat.