När akupunkturen kom till Sverige - Johansson, Mikael (Socialmedicinsk tidskrift, 2016)
För 20 år sedan blev akupunktur godkänd av Socialstyrelsen för behandling av smärtlindring. Denna artikel beskriver hur överföringen av akupunktur, från traditionell kinesisk medicin till biomedicin, gick till. Författaren argumenterar att den överföring som skedde enbart var den fysiska behandlingen, det var inte två vårdformer som möttes.