En tobaksfri livsstart och uppväxt i Hageby Hagebyprojektet mot tobaksbruk,en samhällsintervention - Jernberger, Anita (Socialmedicinsk tidskrift, 2014)
I denna uppsats illustreras hur en intervention kan läggas upp för att gynna en tobaksfri miljö i ett samhälle. I Hageby har man att möta en stor andel invandrare, en befolkning med svag socioekonomisk bakgrund och ett stort ohälsotal. Syftet är också att föra en diskussion om det interventionsförfarande som användes utifrån författarens erfarenheter från de olika möten och insatser som genomfördes.