Vad är genus? - Liinason, Mia (Socialmedicinsk tidskrift, 2008)
I denna artikel går jag igenom några av genusforskningens centrala begrepp och teoretiska utgångspunkter, med syfte att ge en beskrivning av den norm- och vetenskapskritiska kunskap som har utvecklats inom genusforskningen. With the aim to describe the critical knowledge of science and normativity that has been produced by gender scholars, I give in this article a brief description over key concepts and theoretical departures in gender research. Key words: gender reserach, sex, gender, women’s studies, medicine, biology