En krigsförklaring mot gemensamt finansierad vård - Nilsson, Fanny (Socialmedicinsk tidskrift, 2019)
De slog sönder och sålde ut klinikerna. De stängde akuten. De överlät styrningen av vården till marknaden och kostnaderna skenade. Sedan hävdar de frihet från ansvar. Och tyvärr verkar de långt ifrån färdiga, skriver Fanny Nilsson, fristående skribent och AT-läkare på Södersjukhuset som tilldelats Läkarsällskapets ”Debattpriset Röst 2019” för Mod och civilkurage. Priset belönar läkarstudent eller läkare innan legitimation som på något sätt gjort sin röst hörd genom ett yngre läkarperspektiv för att förbättra hälso- och sjukvården. Det kräver särskilt mod med tanke på den beroendeställning som yngre läkare har i förhållande till mer seniora kollegor samt behovet av handledning genom karriären. Hennes debattbidrag har tidigare presenterats i Dagens Arena.