En hälsoupplysningskampanj och hälsoprofilbedömning som medvetandegörande kommunikation - Malmgren, Sture (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Under 1970- och 1980-talet byggdes en omfattande och i Sverige unik friskvårdsverksamhet upp på Saab Scania i Linköping under ledning av Sture Malmgren. Detta blev en erfarenhetsbas, som låg till grund för utformandet av en individuell Hälsoprofilbedömning - utgående från att individen själv måste ta ett beslut beträffande sitt hälsoarbete.