PRIMUS 2000: kvalitet, arbetsorganisation och teknikstöd inom hälso- och sjukvården inför 2000-talet - Timpka, Toomas (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Projektet PRIMUS- 2000 bygger på en vision om 2000-talets primärvård. Inom löpande utveckling av kompetens och kunskaper skapas kvalitet och effek tivitet. Projektet förutsätter initiativ från alla personal kategorier. Parallellt med kompetens och kunskapsutveckling går förändring av arbetsorganisation och teknik. Ett viktigt verktyg är IT.