Medicinskt färdigbehandlad: Boendesituation och slutenvårdskonsumtion för patienter som blivit medicinskt färdigbehandlade inom Västra Stockholm Sjukvårdsområde under 1995 - Schön, Ulla-Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Under 1995 har FoU-enheten/psykiatrii Västra Stockholms sjukvårdsområde (VSSO) kartlagt livsvillkoren för de 197 patienter som under psykiatrireformens första år blev medicinskt färdigbehandlade i sjukvårdsområdet. Under juli månad 1996 undersöktes patient gruppen igen för att mäta hur många som hade bytt boende, samt hur många som varit i behov av psykiatrisk slutenvård efter utskrivningen. Resultaten av kartläggningarna ger oss en bild av de färdigbehandlade, som i huvudsak äldre människor, med långa vårdtider på slutenvårds-avdelning i bagaget. En fjärdedel av patientgruppen hade flyttat vid undersökningstillfället. Av dessa 50 personer hade 38 flyttat med sin avdelning till ett nyskapat grupp- eller äldreboende