Ny studie om krisstöd i kommunerna: Akut krisstöd för skjutningar och skottlossningar krävs - Lundälv, Jörgen (Socialmedicinsk tidskrift, 2012)
Samtidigt som kirurger förkovrar sig i avancerat medicinskt omhändertagande av personer som blivit utsatta för skottskador och polisen rycker ut på skottlossningar finns det påtagliga brister i det akuta krisstödet som ges i olika krisstödsgrupper. Det borde vara självklart att alla medborgare som drabbas av skjutningar och skottlossningar i sin närmiljö borde kunna ges akut krisstöd av välutbildade krisstödsarbetare precis som trafikskadade erbjuds sådant stöd. Därför borde socialarbetare också ges utbildning i att möta drabbades som utsatts för skjutvåld. Det skriver Jörgen Lundälv, docent i socialt arbete vid Göteborgs universitet och docent i trafikmedicin vid Umeå universitet.