Mätning av livssituationen hos barn med cancer och deras familjer - Enskär, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Artikeln inleds med en beskrivning av viktiga aspekter vid mätning av livssituationen hos barn med cancer. Därefter presenteras resultat från några delstudier ingående i Karin Enskärs avhandling "Assessing the lite situation of children and adolescents with cancer and their families". Vidare beskrivs hur dessa resultat har använts som underlag vid framtagandet av tre frågeformulär för bedömning av livssituationen hos barn och tonåringar med cancer och deras föräldrar.