Hoppet och vanmakten : Att möta existentiella frågor i samband med barns sjukdom och död - Björklund, Lars; Eriksson, Bernt (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Aldrig är väl de existentiella frågorna så brännande och närgångna, som när ett barn drabbas av svår sjukdom eller plötslig död. Artikeln speglar tankar och erfarenheter hos två sjukhuspräster som har sina huvudinriktningar mot barnsjukvård.