Arbetsmiljö- och rehabiliteringarbete med arbetsplatsen som utgångspunkt: En utvärderingsstudie av AMoRE-projektet i Jämtlands län - Vinberg, Stig (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Under senare år har ett flertal centrala utredningar och rapporter pekat på behoven av ökade insatser inom det förebyggande området samt att försäkringskassan utvecklar och prövar nya metoder för det arbetsplatsinriktade arbetet. Försäkringskassan i Jämtlands län har bedrivit en försöksverksamhet, AMoRE-projektet, där en central del varit att bedriva uppsökande verksamhet och pröva en modell för implementering av arbetsmiljö- och rehabiliteringsprogram på arbetsplatser. I artikeln redovisas resultat av en utvärdering av projektet