En socialmedicinsk mosaik - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Tidskrifter på papper kommer även i framtiden försvara sin plats om de är tillräckligt intressanta och ligger tillräckligt högt i högen på nattduksbordet. För många läsare torde en kompetent belysning av ett aktuellt tema vara av in tresse. Men för att alla läsare skall få ett utbyte av varje nummer kan behövas utrymme för ytterligare ämnen, diskussioner och kommentarer. Det finns skäl att överväga om fokuseringen ett tema som regel skall inskränkas till en del av tidskriften och temanumren oftare kombineras med blandnummer. Att material finns för en sådan blandad läsning framgår av föreliggande nummer som delvis är ett svar på en drive riktad till vårt redaktionsnätverk. Resultatet har blivit en serie artiklar som täcker det socialmedicinska området i bredaste bemärkelse.