Att ta plats i vården - Rosenqvist, Urban (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Mål för vård och rehabilitering är att göra den kunniga och krävande patienten nöjd. Vägen dit är att ge dem möjligheter att ta den plats i vården som de behöver. Hur detta kan ske i praktiken exemplifieras i följande artikel av professor Urban Rosenqvist, institutionen för socialmedicin, Akademiska sjukhuset, Uppsala.