Psykiskt funktionshindrade och LSS : Resultat från en nationell inventering - Hydén, Lars-Christer (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
En internationell inventering 1996 av socialstyrelsen visar att relativt få personer med psykiska funktionshinder fått LSS-insats - endast cirka 14% av de 7 000 individer som handikapputredningen räknat med. I hälften av landets kommuner får inga psykiskt funktionshindrade personer LSS-insatser. Män tenderar att få mer insatser än kvinnor. I artiklen diskuteras tänkbara orsaker till de anmärkningsvärda fynden