Kurator 1995 - Westrin, Claes-Göran; Westrin, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Kuratorernas speciella kompetens är kombinationen av deras sociala utbildning och erfarenhet och deras successivt ökade kunskap om den medicinska verkligheten. Detta ger en bredd i kuratorsverksamheten, som exemplifieras av olika bidrag till detta nummer. Temanumret är avsett att ge en historisk översikt över kuratorsverksamheten vid ett storsjukhus och en ögonblicksbild av olika kuratorers arbete av idag. Kanske kan det också vara ett underlag till funderingar om möjliga insatser i framtiden.