Forskning i socialt arbete - vad kan kuratorer göra? - Pettersson, Ulla (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Det är en klar underrepresentation av kuratorer i forskarutbildning i socialt arbete. Det kan till en del förklaras av att ett antal kuratorer utnyttjat möjligheten att disputera i medicinsk vetenskap. För kunskapsutveckling i socialt arbete är det dock en klar brist att så få kuratorer disputerar inom ämnet framhåller Ulla Pettersson, adjungerad professor i socialt arbete vid Socialhögskolan i Stockholm. Hennes artikel ger en översikt över möjligheter till och nyttan av en forskarutbildning.