Programmet för rygghabilitering : - en chans att komma tillbaka till arbetslivet - Åman, Britt-Marie (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Från samhällets sida har sedan slutet av 80-talet fler insatser förekommit för att bryta trenden mot ett stigande ohälsotal. Det är framförallt kostnaderna för långtidssjukskrivning och pensionering pga ryggbesvär som ökat drastiskt. Rehabiliteringen måste förbättras. Sedan hösten -91 finns vid Akademiska sjukhuset Programmet för ryggrehabilitering, ett arbetslivsinriktat reaktiviteringsprogram för personer med långvariga ryggbesvär.