Sammanbrott i familjen - Jönson, Håkan (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Ett sammanbrott i familjehem kan betraktas som ett mått på familjehemsplaceringars instabilitet. I nedanstående artikel diskuteras utifrån en empirisk studie de svårigheter som möter den socialtjänst som placerar barn i familjehem. Resultaten visar att socialtjänsten befinner sig i en komplicerad situation, där familjeplaceringen måste behandlas både som de skulle hålla och som de skulle bryta samman. Att anpassa verksamheten till familjeplaceringars instabila karaktär är en av socialtjänstens större utmaningar.