Samarbete om miljö och hälsa mellan kommun, landsting och länsstyrelse - Hagaeus, Ann-Christine; Wramner, Bengt; Ström, Bertil (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Författarna har sedan början av 1990-talet varit med om att bygga upp ett nära samarbete i Skaraborgs län mellan det primärkommunala miljö- och hälsoskyddet, landstingets samhällsmedicinska funktion och länsstyrelsens miljöenhet inom folkhälso- och miljöområdet. I artikeln redovisas bakgrund till denna samverkan i form av nationella och regionala beslut. Praktiska exempel ges, t.ex. gemensamma fortbildningar, befolkningsenkäter och regelbundna samråd i frågor som berör de olika myndigheterna. Artikelförfattare är Ann-Christine Hagaeus, miljö- och hälsoskyddschef i Lidköpings kommun, Bertil Ström, chef för mark- och miljöenheten vid Länsstyrelsen Skaraborg och Bengt Wramner, chef för folkhälsocentrum vid Landstinget Skaraborg.