På väg mot en mer nyanserad bild av de äldre finländska invandrarnas situation - Heikkilä, Kristiina Heikkilä (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Artikeln redovisar det som finns studerat om de äldre finländska invandrarna. Viktiga teman i artikeln är de äldre finnarnas kunskaper i svenska, deras intresse av att få vård och omsorg på finska samt deras sociala nätverk. Det har visat sig att den ursprungliga bilden av finländska äldre som en enhetlig grupp med låg status och dålig integrering numera nyanserats till en heterogen grupp med varierande grad av integrering. Kristiina Heikkilä är forskningsassistent, Forsknings- och utvecklingsbyrån i Stockholm och Centrum för vårdvetenskap Syd, Huddinge. Artikeln har tillkommit med hjälp av FRNs program "Individ, samhälle, hälsa".